1959. július 4.-én született Nagyváradon. Érdeklődése és tehetsége a képzőművészet irányába, már kisgyermekként jelentkezett. Általános iskolai felső tagozatos tanulmányait a Nagyváradi Művészeti Líceumban kezdte meg, majd 1978-ban érettségijét is az intézmény keretein belül szerezte. Ebben az időszakban fordult érdeklődése a szobrászat felé.

    A kolozsvári Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára öt alakalommal is felvételizett. Közben neves művészek műtermében igyekezett tehetségét továbbfejleszteni. Dolgozott Vetró Artúr, Gergely István és Szederjesi András mellett is. 1990-ben alapító tagja volt a Tibor Ernő Galériának, később több éven keresztül művészeti vezetője is volt. Számos egyéni és csoportos tárlat szervezője és alkotójaként vette ki részét a nagyváradi művészeti életből. Tagja a Kapos-Art Képző- és Iparművészeti Egyesületnek.

     2000-ben nyert felvételt a nagyváradi és kolozsvári Művészeti Egyetem festészeti szakára. Közben családjával együtt Magyarországra költözött. 2004-ben kapta meg diplomáját, mely kiegészül pedagógusi végzetséggel is.

   2006 óta a debreceni Kós Károly Művészeti Szakközépiskola művésztanára. Rajz-mintázást oktat, a művésztanárok munkaközösségének vezetője, és részt vesz az iskola művészeti- és diákéletének szervezésében.

       Debrecenben még nem túl ismert, ám a kARTc Egyesület jóvoltából, már szerepelhetett munkáival egy irodalmi esten, valamint az egyesület által kiadott antológia illusztrátoraként. Ezen felül Kiss Gyula mesterszakács szakácskönyvéhez is készített grafikákat.

 

Oldalmenü
Naptár